El CRAG participa al Barcelona International Youth Science Challenge (BIYSC), un programa d’excel·lència internacional coordinat per la Fundació Catalunya-La Pedrera que té com a objectiu estimular el talent entre joves de tot el món i fomentar el seu entusiasme per la investigació i les carreres científiques.

Com poden els científics de plantes ajudar els agricultors a obtenir cultius més productius que, alhora, s’adaptin a un entorn canviant? Durant dues setmanes a l'estiu, fins 12 joves d’entre 16 i 18 anys duen a terme el projecte d’investigació Alimentar el món en un clima canviant: millora genètica i edició genòmica ofert pel CRAG amb l’objectiu de donar resposta a aquesta pregunta a través de la investigació genòmica.

En aquest repte, els i les participants tenen l’oportunitat d’aprofundir en la millora genètica de plantes, tot estudiant l’ADN d’espècies hortícoles, concretament del meló, i utilitzant tècniques de biologia, genòmica i bioinformàtica, així com tecnologies d’avantguarda per a l’edició genòmica.

El projecte el realitzen les investigadores de l’IRTA al CRAG Ana Montserrat Martín-Hernández i Marta Pujol, i el personal investigador del CRAG Andrea Giordano, Carlos Mayobre, i Miguel Santo Domingo.

EL BIYSC compta amb la participació de diferents centres de recerca catalans, entre ells el CRAG, els quals acullen estudiants provinents d’arreu del món.

Podeu veure més imatges del projecte a l’àlbum de fotografies de Facebook, i seguir-lo a les xarxes a través de l'etiqueta #BeBIYSC.

Estigueu atents a l’edició del BIYSC 2022!

 

Participants del BIYSC al laboratori

 

BIYSC i La Pedrera