Divulgació

El món dels carotenoides

La Xarxa Espanyola de Carotenoides, coneguda com CaRed, es va formar a principis de 2016 i reuneix 10 grups de recerca espanyols dedicats a l’estudi dels carotenoides –una família de pigments naturals que donen color a les pastanagues i als tomàquets, entre altres vegetals. Un objectiu important de CaRed és divulgar l’enorme potencial dels carotenoides per millorar la qualitat dels aliments i la salut. Amb aquest fi, el 2018 es va dur a terme un projecte que va resultar en el llibre de divulgació El món dels carotenoides: colors, aliments i salut, el qual resol preguntes com: Què són els carotenoides? Quines funcions tenen a les plantes? Com es produeixen? Quins beneficis aporten a la nutrició i la salut?

El llibre dóna resposta a aquestes i altres qüestions d’una manera amena i didàctica, gràcies a les il·lustracions d’Ernesto Llamas, il·lustrador i estudiant de doctorat al CRAG, que acompanyen el text de Manuel Rodríguez-Concepción, coordinador de CaRed i investigador del CSIC al CRAG.

Aquest projecte ha estat possible gràcies al finançament del programa Xarxes d’Excel·lència del Ministeri d’Economia i Competitivitat (BIO2015-71703-REDT i BIO2017-90877-REDT).

Carotenoides