Divulgació

FESTA DE LA CIÈNCIA

EN CA ES

Cada any per primavera, un munt d’entitats s’aboquen a organitzar activitats per acostar el coneixement científic i tecnològic a la societat mitjançant una gran trobada de dos dies a la ciutat de Barcelona. És la Festa de la Ciència que coordina el programa Barcelona Ciència i que cada any implica a més d’un centenar de centres de recerca, universitats, empreses, associacions i professionals de la divulgació.

Taller a la Festa de la Ciència 2019
L'estand del CRAG a la Festa de la Ciència del 2019

El CRAG té un llarg historial de participació a la Festa de la Ciència, oferint tallers pràctics i xerrades per al públic no-especialista. En l'última edició, celebrada al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona el juny del 2021 com a part de la Biennal Ciutat i Ciència, el CRAG va oferir una xerrada-demostració titulada Quin és l'origen dels vegetals que mengem?.

En un format diferent a l’habitual a causa de la pandèmia, l'investigador de l'IRTA al CRAG Iban Eduardo va explicar a joves i adults com han canviat les plantes de les que ens alimentem des del neolític fins l’actualitat, i com podrien seguir canviant gràcies a les noves tècniques d’edició gènica.

Aquesta activitat va formar part de les més de cent propostes ofertes durant la 14a Festa de la Ciència. El resultat del gran esforç conjunt de tots aquests actors del sector de la recerca científica es tradueix en milers de ciutadans i ciutadanes que visiten la Festa cada any, interessats per l’avenç del coneixement i atrets per l’àmplia oferta d’activitats adreçades a tota mena de públics.

Podeu trobar fotografies de les diferents edicions de la Festa de la Ciència als enllaços de l'apartat Més informació!