Divulgació

Portes Obertes al CRAG

EN CA ES

En motiu del Dia Internacional de la Fascinació per les Plantes de l’any 2017, el Centre de Recerca en Agrigenòmica va organitzar el “CRAG Open Day 2017”, una jornada de portes obertes per a explicar la recerca que s’hi duu a terme. Des de les onze del matí fins a les dues del migdia, més de 160 visitants, molts d’ells amics i familiars del personal del CRAG, van acostar-se al Centre per a conèixer el seu interior i aprendre amb activitats i demostracions per a petits i grans.

CRAG Open Day 2017

Les paraules de benvinguda del director del CRAG, José Luis Riechmann, van marcar l’inici de la Jornada de Portes Obertes en un auditori ple de gom a gom. Seguidament, el públic va posar a prova els seus coneixements sobre la ciència i sobre el CRAG en un concurs amb votacions a través del telèfon mòbil. A continuació, els assistents, repartits en petits grups, van visitar l’edifici seguint diferents rutes, durant les quals van poder observar els hivernacles i la sala de microscòpia, tot acompanyat per les explicacions del propi personal de les instal·lacions.

Els diferents recorreguts van passar per cinc estacions experimentals que il·lustraven algunes de les recerques que es duen a terme al Centre: bacteris, flors, fruita, llum i virus. A cada estació, els investigadors del CRAG van fer-hi demostracions i experiments, i els visitants van poder endur-se llavors i petites plantes per a poder seguir experimentant amb la ciència un cop a casa.

Per acabar la jornada, es van fer dues xerrades divulgatives amb l’objectiu d’ampliar la informació sobre els virus que infecten les plantes (“Virus bons, virus bonics”) i sobre les tècniques de millora vegetal (“La ciència aplicada a l’agricultura”), a càrrec de Montse Martín i Werner Howad, respectivament, ambdós investigadors de l’IRTA al CRAG.

La realització de l’esdeveniment es va dur a terme gràcies al treball i a la coordinació de 35 voluntaris treballadors del CRAG, els quals van guiar els visitants i van explicar-los la seva recerca i les característiques de les instal·lacions. Gràcies a la dedicació del personal, va ser possible transmetre al públic familiar la ciència que es fa al Centre i la seva rellevància per a la societat.

Representant gairebé dues cinquenes parts del públic, els infants van tenir una presència destacada amb una llibreta especial que anaven omplint a les diferents parades i punts d’interès. Com a recompensa, els més petits (i no tan petits) van poder muntar una doble hèlix de DNA amb llaminadures. La jornada no podia acabar d’una manera dolça!

La realització del CRAG Open Day 2017 va ser possible gràcies al suport econòmic del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat a través del reconeixement “Centro de Excelencia Severo Ochoa 2016-2019” (SEV-2015-0533) atorgat al CRAG.

Els visitants van ser molt actius a les xarxes socials i van pujar fotografies i comentaris de l'acte sota l'etiqueta #CRAGOpenDay.

 

Si esteu interessats en futures Jornades de Portes Obertes, afegiu-vos a la llista de distribució de divulgació del CRAG