Divulgació

Taller Plantes Mutants

EN CA ES

Inscripcions obertes!

Coincidint amb la 27a Setmana de la ciència, el Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG) ofereix la cinquena edició del taller experimental Plantes mutants durant el curs escolar 2022-2023, dirigit a alumnes de 5è i 6è de primària.

L’objectiu d’aquest taller és acostar l’alumnat dels últims cursos de primària a la funció i la utilitat de la ciència i a la manera de fer dels científics i científiques, tot aportant-los una experiència positiva.

Al taller, els nens i les nenes aprendran a reconèixer alguns aspectes característics de la investigació en plantes, com l’ús d’organismes model. Utilitzant plantes mutants i material de laboratori com lupes binoculars, els alumnes hauran de treballar com autèntics científics, observant atentament, fent les seves pròpies hipòtesis i arribant a conclusions de consens. El taller es complementa amb una visita a les instal·lacions del CRAG guiada per personal investigador.

Voleu veure com van ser les edicions anteriors? No us perdeu les fotografies dels tallers!

 

Informació sobre els tallers

Cursos: 5è i 6è de primària

Lloc de realització: Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG). Campus de la UAB. Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)

Horari: el taller té una durada d'un matí, de 09:30h a 12:00h (l’horari es pot desplaçar fins a 30 minuts segons s’acordi amb l’escola)

Dates de realització del taller: 10, 11, 14, 15 i 16 de novembre del 2022

Nombre màxim de participants/dia: 26 alumnes i 3 acompanyants

Taller gratuït

Important: les escoles es comprometen a què l'alumnat respongui el qüestionari online d'avaluació del taller (un per alumne/a) a través de Google Forms com a màxim dues setmanes després de la realització del taller.

 

Inscripcions

Per a sol·licitar la inscripció al taller, cal omplir el formulari fins el 26 de setembre. L’assignació de places es farà per sorteig el dia 27 de setembre i es contactarà amb les escoles fins el 30 de setembre. Les dates dels tallers s’assignaran aleatòriament entre els centres educatius escollits per sorteig.

Només s’accepta una sol·licitud per curs i centre educatiu. Si realitzeu la sol·licitud per més d'un grup classe del mateix curs i resulteu escollits al sorteig, procurarem assignar-vos dies consecutius per fer el taller amb els diferents grups classe del curs corresponent. El sorteig també generarà una llista d’espera.

Si teniu algun dubte, escriviu-nos a communication@cragenomica.es.

Formulari d'inscripció

 

Sobre el projecte

El taller Plantes mutants va ser dissenyat l'any 2017 conjuntament pel Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG) i el Centre de Recerca per a l’Educació Científica i Matemàtica (CRECIM), de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología - Ministerio de Ciencia e Innovación, i del programa Centros de Excelencia Severo Ochoa - Agencia Estatal de Investigación.

ministerio-fecyt-so