• Català
  • English
  • Español
10 nov. 2017 to 19 nov. 2017

Congrés: El CRAG participa a la 22a Setmana de la Ciència

Del 10 al 19 de novembre es celebra la 22a edició de la Setmana de la Ciència, deu dies en què s’aproparà la ciència al públic de totes les edats a través d’un ampli ventall d’activitats. Un any més, el Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG) hi participa activament amb tallers i xerrades, adreçades a públic escolar, que busquen donar a conèixer els últims avenços científics del centre.

 

El taller experimental “Plantes mutants” és un dels plats forts que oferirà el CRAG durant aquesta setmana.  De dimarts a divendres, els i les alumnes de l’últim cicle de primària de l’Escola Catalunya de Sabadell i de l’Escola Saltells de Cerdanyola del Vallès es desplaçaran al CRAG per a treballar com autèntics científics, descobrint diferents plantes mutants.

 

noti_setciencia.jpg

Una altra activitat destacada de la Setmana de la Ciència, iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, és el Dia de la ciència a les escoles que tindrà lloc el proper dimecres 15 de novembre, una jornada amb l'objectiu fonamental de despertar i potenciar l'interès del jovent vers la ciència i la tecnologia. Entre el centenar de conferències divulgatives planificades durant aquest dia, cinc investigadors i investigadores del CRAG -Silvia Fornalé, Ignacio López, Jaume Martínez, Soraya Pelaz i Irma Roig- explicaran la ciència en primera persona a l’alumnat de 4t d’ESO i Batxillerat de diferents escoles i instituts del Maresme i del Barcelonès.

 

Aquestes activitats de divulgació científica també s’inclouen dins del programa de la Setmana de la Ciència i la Tecnologia impulsada pel Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).

 

Sobre el projecte “Plantes mutants”

El taller “Plantes mutants”, finançat per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FCT-16-10825) i pel Programa Severo Ochoa de Centres d’Excel·lència en R&D 2016-2019 (SEV‐2015‐0533), ambdós del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat, ha estat dissenyat conjuntament pel CRAG i pel Centre de Recerca per a l’Educació Científica i Matemàtica (CRECIM), de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).