• Català
  • English
  • Español
22 març 2019 to 31 març 2019

Congrés: Exposició fotogràfica | La vida dels investigadors: dins i fora del laboratori

Ens complau anunciar la inauguració de l’exposició fotogràfica La vida dels investigadors: dins i fora del laboratoriel proper divendres 22 de març a partir de les 18:30h.

 

Trobareu més informació a l’esdeveniment de Facebook i a les xarxes socials del projecte (Instagram, Twitter i Facebook)!

 

 

Inauguració: divendres22 de març del 2019, a les 18:30h.

Dies d’obertura: del divendres 22 al diumenge 31 de març del 2019.

Horaris d’obertura: de dilluns a divendres, 17:00h – 20:00h. Dissabtes 11:00h – 14:00h y 17:00h – 20:00h. Diumenges 11:00h – 14:00h.

Lloc: Residència d'Investigadors (Carrer Hospital, 64. 08001 Barcelona)

 

 

Sobre l’exposició fotogràfica

El projecte fotogràfic La vida dels investigadors: dins i fora del laboratori, liderat per la investigadora post-doctoral al CRAG Michela Osnato, narra amb imatges el dia a dia de joves investigadors i investigadores pre i post-doctorals del CRAG, que han estat retratats en dos entorns diferents: la seva faceta científica a la feina, i la seva faceta més personal durant el temps de lleure. A través de díptics, es dóna a conèixer la “vida secreta” del personal investigador dins i fora del laboratori.

 

La primera fotografia explica què fan els biòlegs i biòlogues de plantes als laboratoris del CRAG: estudien el desenvolupament de les plantes en base a canvis ambientals (llum, temperatura, disponibilitat d’aigua); analitzen la resposta de les plantes davant els atacs de patògens (fongs, bacteris i virus); investiguen el metabolisme de plantes que produeixen molècules importants per la salut (carotenoides, antocianines); examinen la variabilitat genètica de plantes d’interès agrícola per a la seva millora...

 

La segona fotografia, al seu torn, desvela el costat humà dels investigadors i investigadores, els seus interessos personals i les seves passions per la natura, l’esport, les arts, els viatges, el gust...

 

Tots els retrats van acompanyats de breus textos amb el nom de l’investigador o investigadora, posició laboral, país de naixement i una breu descripció del seu projecte d’investigació i de la seva afició durant el temps de lleure.

 

 

Sobre el projecte

A Espanya, la investigació en biologia de plantes és molt poc coneguda per la societat i no gaudeix de prestigi social. Segons l’informe de la FECYT del 2016, un 33,4% de la població espanyola creu que el cultiu de plantes modificades genèticament té més perjudicis que beneficis, tot i els estudis científics que demostren la seva seguretat. A més, sovint els biòlegs y biòlogues de plantes s’associen a la creació de monstres transgènics i a la disminució de la biodiversitat de les espècies vegetals.

 

La vida secreta dels investigadors és un projecte de divulgació que pretén informar el públic no especialista de la importància de la investigació en plantes i millorar la cultura científica de la societat, a més de trencar els estereotips negatius asocials als biòlegs i biòlogues de plantes.

 

Per tal d’aconseguir aquests objectius, l’equip de treball del CRAG, format per personat investigador i personal especialista en divulgació científica, ha col·laborat amb una fotògrafa, un il·lustrador i un estudi creatiu per a la realització de tres productes: un reportatge fotogràfic sobre la vida de joves investigadors i investigadores dins i fora del laboratori, un audiovisual sobre mites i veritats dels biòlegs i biòlogues de plantes, i una pàgina web dedicada al món de la investigació en biotecnologia vegetal.

 

Amb aquest projecte, volem donar més visibilitat a la biologia de plantes i a la seva importància sòcio-econòmica, així com fomentar la cultura científica apropant la investigació i el personal investigador a la societat.

 

 

Sobre el finançament del projecte

El projecte La vida secreta dels investigadors ha estat finançat per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FCT-17-12694) del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.