Events

Com la genòmica pot ajudar l'agricultura? [in Catalan]

Meetings and courses
30/11/2021 | 10:00 - 11:00
Online

Organitzada pel Programa de Genòmica i Biotecnologia de l'Àrea Vegetal de l'IRTA i pel CRAG, aquesta jornada tècnica se centra en l'herència de caràcters importants per a l’agricultor i el consumidor com són la qualitat organolèptica del fruit, la maduració, l'aroma, la producció o la resistència de la planta a l'atac de patògens. Concretament, es parlarà de la recerca dirigida a les espècies hortícoles, als arbres fruiters, als cereals i a les plantes medicinals amb un interès terapèutic.

Gràcies a la utilització d'aproximacions genètiques i genòmiques i a l'estudi de la variabilitat dels genomes en poblacions i en col·leccions de varietats, el Programa de Genòmica i Biotecnologia de l'Àrea Vegetal de l'IRTA, que compta amb personal investigador adscrit al CRAG, desenvolupa mètodes de millora genètica en diferents espècies que s'apliquen als programes de millora del l'IRTA i de les empreses del sector.

Més informació i inscripcions [+]

Programa

10.00 h. Presentació del Programa de Genòmica Vegetal - Amparo Monfort, Cap de Programa de Genòmica i Biotecnologia de l'IRTA adscrita al CRAG.

10.05 h. La genòmica aplicada a l’obtenció de noves varietats en fruiters - Iban Eduardo, Investigador IRTA adscrit al CRAG.

10.20 h. Projectes de millora en especies hortícoles - Marta Pujol, Investigadora IRTA adscrita al CRAG.

10.35 h. Defensa dels drets d’obtentor des del Servei d’Anàlisis Genètics - Werner Howad, Investigador IRTA adscrit al CRAG.

10.50 h. Preguntes - Amparo Monfort, Cap de Programa de Genòmica i Biotecnologia de l'IRTA adscrita al CRAG.

11.00 h. Cloenda de la jornada

event_calendar
Add to Calendar 2021-11-30 10:00:00 2021-11-30 11:00:00 Com la genòmica pot ajudar l'agricultura? [in Catalan] Organitzada pel Programa de Genòmica i Biotecnologia de l'Àrea Vegetal de l'IRTA i pel CRAG, aquesta jornada tècnica se centra en l'herència de caràcters importants per a l’agricultor i el consumidor com són la qualitat organolèptica del fruit, la maduració, l'aroma, la producció o la resistència de la planta a l'atac de patògens. Concretament, es parlarà de la recerca dirigida a les espècies hortícoles, als arbres fruiters, als cereals i a les plantes medicinals amb un interès terapèutic. Gràcies a la utilització d'aproximacions genètiques i genòmiques i a l'estudi de la variabilitat dels genomes en poblacions i en col·leccions de varietats, el Programa de Genòmica i Biotecnologia de l'Àrea Vegetal de l'IRTA, que compta amb personal investigador adscrit al CRAG, desenvolupa mètodes de millora genètica en diferents espècies que s'apliquen als programes de millora del l'IRTA i de les empreses del sector. Més informació i inscripcions [+] Programa 10.00 h. Presentació del Programa de Genòmica Vegetal - Amparo Monfort, Cap de Programa de Genòmica i Biotecnologia de l'IRTA adscrita al CRAG. 10.05 h. La genòmica aplicada a l’obtenció de noves varietats en fruiters - Iban Eduardo, Investigador IRTA adscrit al CRAG. 10.20 h. Projectes de millora en especies hortícoles - Marta Pujol, Investigadora IRTA adscrita al CRAG. 10.35 h. Defensa dels drets d’obtentor des del Servei d’Anàlisis Genètics - Werner Howad, Investigador IRTA adscrit al CRAG. 10.50 h. Preguntes - Amparo Monfort, Cap de Programa de Genòmica i Biotecnologia de l'IRTA adscrita al CRAG. 11.00 h. Cloenda de la jornada Online Europe/Madrid public